Hemtjänst i Norrköping till de som behöver lite extra hjälp

Hej på er alla fina följare

Här i Norrköping är det lite molnigt idag men ändå varmt och skönt. Det passar ganska bra när man jobbar, men det får gärna vara sol i helgen när jag är ledig. Att jobba med hemtjänst är något jag trivs väldigt bra med eftersom jag gillar att jobba med och hjälpa människor. Jag jobbar ju i Norrköping med hemtjänst för människor som behöver lite extra stöd. De flesta är äldre och klarar inte riktigt själva längre vissa vardagssysslor medan vissa inte är så gamla men de kanske av olika anledningar ändå behöver hjälp utifrån.

Hemtjänst kan vara allt från att hjälpa till att städa, till att laga mat och handla och de man hjälper blir alltid så tacksamma. Jag försöker alltid också sitta ner för en pratstund för det är oftast det mest värdefulla av allt. Många av de äldre lever ensamma och har inte så många som hälsar på dem så att få sällskap och någon att prata med en stund betyder så mycket för dem. Jag har fått höra så mycket roliga och spännande historier från de gamla jag besöker. Vissa kan ju vara lite snurriga och glömska och berätta ungefär samma berättelser varje gång. Men oftast är det bara roligt att höra om och det känns alltid så fint när man kan göra en annan människa glad.

Eftersom jag erbjuder hemtjänst som en liten egen firma med mycket fokus på städ och handling så har jag inte hand om några mediciner utan det har den kommunala hemtjänsten hos dem som behöver det. Det innebär att de jag är hos inte är så sjuka på det sättet utan mest har det kämpigt att orka klara av att städa, tvätta och handla själva. Nu ska jag göra mitt sista hembesök för dagen och sen blir det helgledigt. Må så gott och ta hand om er!