Kontorsstäd och kaffepaus

Hej på dig

Just nu passar jag på att ta ett par minuters paus i fikarummet för de gör kontorsstäd på jobbet just nu. Det är en superduktig firma som jobbar i Västerås och som vi har hjälp av en gång i veckan. Oftast så kommer de på morgonen och börjar långt innan vi börjar så att de nästan är klara när vi börjar. Men idag har det varit något som strulat så de frågade om de kunde få lov att göra våran kontorsstäd lite senare och det gör ju inget. De är alltid så noggranna och hjälpsamma så det är klart att det går bra. Ibland strular saker och då får man hjälpas åt.

Därför tänkte jag att jag sätter mig i fikarummet medan de gör mitt och de andra rum i den korridoren så behöver de inte känna sig stressade. Jag har själv städat när jag var yngre och hade det som extrajobb och ibland så kände man att man verkligen var i vägen fast att man försökte skynda sig och samtidigt göra ett så bra jobb som möjligt. De flesta är ju trevliga och tacksamma för att man städar men andra kunde vara ganska otrevliga och då blir man ännu mer stressad. Jag tar gärna chansen att ta en liten extra paus så att de kan städa utan att jag står i vägen för dem, det går ju så klart mycket snabbare och lättare då.

Jag pratade lite med en av kvinnorna som jobbar som lokalvårdare och undrade om det bara är kontorsstäd de gör, men de har lika mycket privatkunder och städar hemma hos folk. Ibland är det veckostädning och ibland kan det vara flyttstädning så det är väldigt varierande. Vilken tur att vi har människor som jobbar med olika saker, alla behövs ju för att samhället och alla verksamheter ska fungera. Må så gott nu och ta hand om dig!